Psihoterapie Bucuresti - Centrul Cuore
Acasa Despre noi Echipa Servicii si tarife Galerie Contact Noutati Facebook

Centrul de psihoterapie si consiliere familiala Cuore

Servicii

Psihonutritie si psihosomatica

Tulburarile de alimentatie si tulburarile cu cauza psihogena.

Tulburarile de alimentatie

Anorexia, bulimia si obezitatea au devenit tulburari la moda. Standardele nerealiste de frumusete promovate, stresul cotidian, inabilitatea de a face fata solicitarilor vietii ii fac pe tot mai multi oameni sa se "razbune" pe mancare. Ceea ce la prima vedere poate parea doar un prost obicei alimentar devine in timp o tulburare grava, ce deterioreaza sanatatea si ameninta viata.

• anorexia nervosa (AN)
• binge-eating
• ortorexia - obsesia de a manca ECO
• bigorexia - obsesia de a avea un anumit tip de corp, obsesia de a face mult sport
• obezitatea

Aceste tulburari afecteaza in mare masura adolescentii si tinerii, dar din ce in ce mai mult si adultii implicati in activitati sau profesii extrem de solicitante si cu un nivel crescut de stres.

Tulburarile cu cauza psihogena

Hipertensiunea, diabetul, tulburarile digestive, tulburarile dermatologice, tulburarile de colon, inferioritatea de organ.

Sedintele de psihoterapie scot in evidenta scopurile inconstiente din spatele comportamentului compulsiv, prin analiza propriei relatii cu sine si cu ceilalti.

Scopul terapiei este: imbunatatirea sentimentului de apartenenta, cresterea stimei de sine, psihoeducatia comportamentala, ceea ce va duce la echilibrarea tulburarilor psihosomatice.

PSI